24 stycken
Du behöver
- 250 g smör rumsvarmt
- 2 ¾ dl strösocker
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 msk mjölk
- 1 äpple
- 2 msk strösocker
- 1 tsk kanel
Garnering:
1 dl strösocker
1 msk kanel
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa smör och socker vitt och luftigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget tills de är helt blandade med smörblandningen.
2
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och vispa smeten i 1 minut. Smörj ett muffinsbleck och lägg en klick smet i varje fördjupning.
3
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda med socker och kanel. Lägg en sked tärningar i varje form. Fyll på med smet tills de är fyllda till lite mer än hälften. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
4
Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Ta upp varje muffins och vänd runt väl i sockerblandningen medan de är varma. Servera direkt eller spara dem i frysen.