Du behöver
- 1.5 kg gurka Västeråsgurka, små
- 1 st gul lök
- 1 msk gula senapsfrön
- 0.5 st knippa dill
Lag:
4 dl strösocker
2.5 msk salt
0.5 dl ättika 24 %
Obs! Inget vatten!
Till förvaring:
2 tsk atamon flytande, per liter ättikslag
1-2 burkar
Gör så här
1
Skölj och skrubba gurkorna rena. Skär bort stjälkfästet. Skär gurkorna i 1/2 cm tjocka skivor. Skala, dela och skär löken i skivor. Hacka dillen.
2
Lag: Blanda gurkor, lök, senapsfrön, dill, socker, salt och ättika i en plasthink med lock. Rör om och låt stå svalt 3 dygn.
3
Sila av och mät upp lagen. Blanda den med flytande Atamon enligt doseringen. Lägg över gurkorna med lag i glasburkar med tättslutande lock. Förvara svalt.