Älgfärsbiffar med ädelost

Saftiga älgfärsbiffar som får extra smak av ädelost. Det går även bra att göra biffarna på nötfärs. Servera med rostad potatis, stekta kantareller och lingon.

4 portioner

Du behöver

  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl grädde
  • ½ dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g älgfärs eller nötfärs
  • 100 g ädelost
  • 2 msk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk worcestershiresås

Servera med:

Rostad potatis
200 g stekta kantareller
½ dl lingon
65 g mâchesallad

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till 8 biffar och lägg på smörpapper.
3
Gör 8 platta kulor av ädelosten och tryck in i biffarna. Forma om biffarna så att osten täcks med färs. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.
4
Sänk värmen och tillsätt grädde och worcestershiresås och låt sjuda i 5 minuter. Servera med ugnsrostad potatis, stekta kantareller, lingon och mâchesallad. Garnera med färsk timjan.
Scroll to Top