4 portioner
Du behöver
- ½ dl ströbröd
- ½ dl grädde
- ½ dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
- 1 ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 500 g älgfärs eller nötfärs
- 100 g ädelost
- 2 msk smör
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk worcestershiresås
Servera med:
Rostad potatis
200 g stekta kantareller
½ dl lingon
65 g mâchesallad
Garnera med:
färsk timjan
Gör så här
1
Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till 8 biffar och lägg på smörpapper.
3
Gör 8 platta kulor av ädelosten och tryck in i biffarna. Forma om biffarna så att osten täcks med färs. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.
4
Sänk värmen och tillsätt grädde och worcestershiresås och låt sjuda i 5 minuter. Servera med ugnsrostad potatis, stekta kantareller, lingon och mâchesallad. Garnera med färsk timjan.