Du behöver
- 600 g sillfiléer
- salt och peppar
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl rågmjöl
- 0.5 dl basilika hackad
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st citron rivet skal
- 1 dl hackad persilja
- 1 msk pinjenötter
Potatisstomp:
1 kg potatis
2 dl mjölk
2 msk olivolja
1 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Potatisstomp: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen lite slarvigt med en gaffel. Blanda i mjölk, olja och parmesanost. Salta och peppra.
2
Klipp bort ryggfenan på sillen och skölj och torka sillen med hushållspapper. Salta och peppra. Blanda vetemjöl och rågmjöl på en tallrik. Lägg ihop filéerna två och två med basilika mellan och vänd filéerna i mjölblandningen. Stek sillen i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
3
Blanda citronskal och persilja. Lägg upp potatisstomp och sill och strö över citron- och persiljeblandningen och pinjenötter.