Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås

Omelett är verkligen vad man gör den till. Den spanska potatisomeletten, tortilla, får här extra sting av chorizo. Tillsammans med paprikasåsen och en grönsallad är den perfekt som både lunch och middagsrätt. Tortillan är också en klassisk tapasrätt tillsammans med paprikasåsen och oliver.

Du behöver

  • 200 g chorizo rökt
  • 400 g potatis av fast sort
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 8 st ägg
  • 2 dl hackad persilja

Paprikasås:

1 st burk grillad paprika i olja ca 200 g paprika i avrunnen vikt
3 msk olja från paprikan
1 st vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver gärna rökt
2 msk sherryvinäger
flingsalt, nymald peppar

Servera med:

grönsallad

Gör så här

1
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt. Tillsätt korv och vitlök mot slutet och stek till en knaprig yta. Salta och peppra. Lägg över i en skål.

2
Vispa upp äggen med en gaffel i en bunke. Vänd ner det stekta och persilja och häll tillbaka blandningen i pannan. Stek omeletten i Smör/olja, tills den får färg på undersidan, utan att röra om, ca 5 minuter.

3
Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan klar, ca 3 minuter. Stjälp omeletten ur pannan och låt den vila ca 5 minuter. Skär omeletten i tårtbitar.

4
Paprikasås: Mixa paprika, olja, paprikapulver, vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen innan servering. Servera med en grönsallad.

Scroll to Top