Du behöver
- 300 g kvarg med citron- och limesmak
- 3 st gelatinblad
- 1 dl florsocker
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 msk vatten
- 0.5 dl strösocker
- 30 g valnötter
Garnera med:
limeskal
Ugn: 200°
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rör samman kvarg, florsocker och grädde.
2
Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av gräddkrämen. Rör ner i resten av krämen. Fördela i fyra glas och ställ kallt i 4 timmar.
3
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills sockret lösts upp. Låt kallna. Blanda nötterna med sockerlagen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i 5–10 minuter.
4
Toppa moussen med nötter och rivet limeskal.