Limemousse med kanderade valnötter

Du behöver 300 g kvarg med citron- och limesmak 3 st gelatinblad 1 dl florsocker 1.5 dl vispgrädde 2 msk vatten 0.5 dl strösocker 30...

Du behöver

  • 300 g kvarg med citron- och limesmak
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl florsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 30 g valnötter

Garnera med:

limeskal

Ugn: 200°

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rör samman kvarg, florsocker och grädde.

2
Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av gräddkrämen. Rör ner i resten av krämen. Fördela i fyra glas och ställ kallt i 4 timmar.

3
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills sockret lösts upp. Låt kallna. Blanda nötterna med sockerlagen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i 5–10 minuter.

4
Toppa moussen med nötter och rivet limeskal.

Scroll to Top