4 portioner
Du behöver
- 500 g ryggbiff eller rostbiff
- 2 chorizo eller annan kryddig korv
- 2 msk smör
- 1 purjolök
- 200 g champinjoner
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk kalvfond
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
- salt och peppar
Servera med:
kokt potatis
sallad
Garnera med:
timjan
Gör så här
1
Skär köttet i stavar, 1x1x5 cm. Skär korvarna i skivor. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda skivor. Ansa champinjonerna och dela dem i kvartar.
2
Bryn köttet i omgångar i en upphettad stekpanna i smör. Lägg över i en traktörpanna eller liknande. Fräs korv, purjolök och champinjoner i stekpannan med smör. Tillsätt senap, kalvfond, crème fraiche och timjan och låt blandningen koka upp. Häll den över köttet och låt grytan sjuda i ca 5 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och sallad. Garnera med timjan.