Biffgryta med chorizo, svamp och purjolök

Det här är en bra bjudgryta där köttet utgörs av rostbiff eller ryggbiff. Mer smak blir det tack vare chorizo, purjolök, svamp och dijonsenap.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g ryggbiff eller rostbiff
  • 2 chorizo eller annan kryddig korv
  • 2 msk smör
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
sallad

Garnera med:

timjan

Gör så här

1
Skär köttet i stavar, 1x1x5 cm. Skär korvarna i skivor. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda skivor. Ansa champinjonerna och dela dem i kvartar.
2
Bryn köttet i omgångar i en upphettad stekpanna i smör. Lägg över i en traktörpanna eller liknande. Fräs korv, purjolök och champinjoner i stekpannan med smör. Tillsätt senap, kalvfond, crème fraiche och timjan och låt blandningen koka upp. Häll den över köttet och låt grytan sjuda i ca 5 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och sallad. Garnera med timjan.
Scroll to Top