Du behöver
- 40 g bacon
- 1 msk olivolja
- 1 st lök
- 1 st purjolök
- 4 dl hönsbuljong av tärning
- 0.5 kruka timjan
- 2 st lagerblad
- salt och peppar
- 0.5 st rulle kyld smördeg
- 2 skiva bacon
Ugn: 180°
Gör så här
1
Tärna baconet och stek det i en gryta med olja. Skala och skiva löken. Skölj och skiva purjolöken. Låt lök och purjolök fräsa med baconet tills löken är mjuk.
2
Tillsätt buljong, repad timjan och lagerblad och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladen och häll upp soppan i två skålar.
3
Skär ut två lock ur smördegen och lägg över skålarna. Tryck fast degen på skålarnas utsida. Lägg en baconskiva på varje skål och tillaga i ugnen, ca 10 minuter, eller tills degen fått fin färg och baconet är stekt. Servera soppan med det spröda smördegslocket på.