Löksoppa med smördegslock

Du behöver 40 g bacon 1 msk olivolja 1 st lök 1 st purjolök 4 dl hönsbuljong av tärning 0.5 kruka timjan 2 st lagerblad...

Du behöver

  • 40 g bacon
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lök
  • 1 st purjolök
  • 4 dl hönsbuljong av tärning
  • 0.5 kruka timjan
  • 2 st lagerblad
  • salt och peppar
  • 0.5 st rulle kyld smördeg
  • 2 skiva bacon

Ugn: 180°

Gör så här

1
Tärna baconet och stek det i en gryta med olja. Skala och skiva löken. Skölj och skiva purjolöken. Låt lök och purjolök fräsa med baconet tills löken är mjuk.

2
Tillsätt buljong, repad timjan och lagerblad och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladen och häll upp soppan i två skålar.

3
Skär ut två lock ur smördegen och lägg över skålarna. Tryck fast degen på skålarnas utsida. Lägg en baconskiva på varje skål och tillaga i ugnen, ca 10 minuter, eller tills degen fått fin färg och baconet är stekt. Servera soppan med det spröda smördegslocket på.

Scroll to Top