Du behöver
- 2 st lökar stora gula
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 375 g köttfärs gärna högrevsfärs
- 3 msk paprikapulver rökt
- 0.5 dl tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 8 dl vatten
- 3 st mörk oxbuljongtärning
- 0.5 msk kummin
- 1 st lagerblad
- 5 st potatis av fast sort
- salt, svartpeppar
Tillbehör:
2 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med smör. Tillsätt färsen och rör om tills den blir smulig. Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpurén.
2
Tillsätt krossade tomater och vatten, buljongtärningar, stött kummin och lagerblad. Koka upp och sjud under lock, ca 30 min.
3
Skala och tärna potatisen och tillsätt till soppan och sjud, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt. Strö över persilja.