Du behöver
- 6 st salladslökar eller 1/2 purjolök
- 2 st morötter
- 1 st fänkål ca 175 g
- 2 msk smör
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vin torrt vitt
- 2 dl vatten
- 0.5 dl kycklingfond
- 0.5 dl redning Maizena
- 300 g torsk- och laxtärningar
- salt och peppar
- 500 g räkor med skal
Garnera med:
fänkålsdill eller dill
Gör så här
1
Skölj och skär salladslöken i sneda skivor. Skala och skiva morötterna i tunna sneda skivor. Ansa fänkålen och spara dillen på fänkålen. Dela och skiva fänkålen i tunna skivor. Fräs lök, morötter och fänkål mjuka i en gryta med smör.
2
Tillsätt grädde, vin, vatten, fond och koka upp. Red av soppan under omrörning.
3
Tillsätt fisken och låt den sjuda, ca 5 min. Salta och peppra. Skala och servera räkorna i soppan. Garnera med fänkålsdill eller dill.