Du behöver
- 50 g glasnudlar
- 2 st kycklingfiléer
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 4 st salladslökar
- 1 st chilifrukt röd spansk
- 2 cm färsk ingefära
- 1 st citrongräs
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk majsolja
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 tsk kaffirlimeblad
- 2 st lime pressad saft
- fisksås asiatisk
Servera med:
limeklyfta
bröd
Gör så här
1
Bryt glasnudlarna i bitar och lägg dem i en skål. Häll på hett vatten och låt nudlarna svälla, ca 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skiva kycklingfiléerna tunt. Koka upp vatten och salt i en gryta. Blanchera köttet, d v s lägg ner köttet i vattnet och låt det få ett uppkok. Sila av vattnet i ett durkslag och spola snabbt av köttet med kallt vatten. Låt det rinna av.
3
Skiva salladslökarna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka ingefäran. Krossa citrongräset med knivskaftet och finhacka den nedre tjocka delen. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs alltsammans i en gryta med olja, 1 minut.
4
Tillsätt vatten, fond, limeblad och koka upp. Tillsätt kyckling, glasnudlar och smaka av med limesaft och fisksås. Servera med en klyfta lime och bröd.