Kycklingsoppa med glasnudlar

Du behöver 50 g glasnudlar 2 st kycklingfiléer 4 dl vatten 1 tsk salt 4 st salladslökar 1 st chilifrukt röd spansk 2 cm färsk...

Du behöver

  • 50 g glasnudlar
  • 2 st kycklingfiléer
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 st salladslökar
  • 1 st chilifrukt röd spansk
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 st citrongräs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk kaffirlimeblad
  • 2 st lime pressad saft
  • fisksås asiatisk

Servera med:

limeklyfta
bröd

Gör så här

1
Bryt glasnudlarna i bitar och lägg dem i en skål. Häll på hett vatten och låt nudlarna svälla, ca 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Skiva kycklingfiléerna tunt. Koka upp vatten och salt i en gryta. Blanchera köttet, d v s lägg ner köttet i vattnet och låt det få ett uppkok. Sila av vattnet i ett durkslag och spola snabbt av köttet med kallt vatten. Låt det rinna av.

3
Skiva salladslökarna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka ingefäran. Krossa citrongräset med knivskaftet och finhacka den nedre tjocka delen. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs alltsammans i en gryta med olja, 1 minut.

4
Tillsätt vatten, fond, limeblad och koka upp. Tillsätt kyckling, glasnudlar och smaka av med limesaft och fisksås. Servera med en klyfta lime och bröd.

Scroll to Top