Du behöver
- 500 g rödbetor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 0.75 st chilifrukt röd spansk
- 2 msk rapsolja
- 1 l vatten
- 0.5 dl grönsaksfond
- 2 dl röda linser
- 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
- salt och peppar
Fetaoströra:
1 dl turkisk yoghurt
150 g fetaost
Garnera med:
oregano
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala rödbetorna. Skala lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin. Riv rödbetor, lök, vitlök och chili på den grova rivsidan i en matberedare och fräs i en gryta med olja.
2
Tillsätt vatten, fond, sköljda linser och koka upp. Rör om då och då och låt soppan koka, ca 20 min. Smaka av med hälften av citronskalet- och -saften, salt och peppar.
3
Fetaoströra: Blanda yoghurt och smulad fetaost. Smaksätt med resten av citronskalet och -saften och servera i soppan. Garnera med oregano. Servera med brödet.