Rödbetssoppa med fetaoströra

Du behöver 500 g rödbetor 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära 0.75 st chilifrukt röd spansk 2 msk rapsolja 1...

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 0.75 st chilifrukt röd spansk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 0.5 dl grönsaksfond
  • 2 dl röda linser
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • salt och peppar

Fetaoströra:

1 dl turkisk yoghurt
150 g fetaost

Garnera med:

oregano

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala rödbetorna. Skala lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin. Riv rödbetor, lök, vitlök och chili på den grova rivsidan i en matberedare och fräs i en gryta med olja.

2
Tillsätt vatten, fond, sköljda linser och koka upp. Rör om då och då och låt soppan koka, ca 20 min. Smaka av med hälften av citronskalet- och -saften, salt och peppar.

3
Fetaoströra: Blanda yoghurt och smulad fetaost. Smaksätt med resten av citronskalet och -saften och servera i soppan. Garnera med oregano. Servera med brödet.

Scroll to Top