Mockatårta med maräng

Mycket smör, två olika sorters kaffekräm, grädde, choklad och röda cocktailbär ? vi har bakat en smarrig mockatårta till far!

Du behöver

Marängbottnar:

6 st äggvitor spara gulorna till mockasmörkrämen
5 dl strösocker

Mockakräm:

2 st ägg
2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
1 dl kaffe starkt
2 dl vispgrädde
50 g smör

Mockasmörkräm:

1.5 dl strösocker
1.5 dl kaffe starkt
6 st äggulor
400 g smör
2 msk kakao

Fyllning:

3 dl vispgrädde

Garnera med:

röda cocktailbär
hyvlad choklad

Ugn: 100°

14 bitar

Gör så här

1
Marängbottnar: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning, och vispa till en blank maräng. Rita tre rundlar på bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda tills marängen är torr, ca 2 timmar. Stäng av ugnen och låt gärna bottnarna stå kvar tills ugnen är kall.

2
Mockakräm: Vispa samman ägg, potatismjöl, socker, kaffe och grädde i en kastrull och sjud under vispning till en tjock kräm. Vispa i krämen den då och då, medan den svalnar. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, och vispa till en slät kräm. Låt krämen stelna i kylen, ca 4 timmar.

3
Mockasmörkräm: Koka ihop socker och kaffe till en simmig lag, ca 30 minuter. Vispa upp gulorna i en skål och häll i kaffesockerlagen under vispning. Vispa krämen fluffig med elvisp, ca 10 minuter. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar och vispa till en kräm. Vispa i kakao.

4
Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med mockakräm och grädde mellan. Spritsa mockasmörkräm ovanpå tårtan. Garnera med cocktailbär och hyvlad choklad.

Scroll to Top