Janssonpaj

Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 150 g potatis kall pressad kokt 100 g smör Fyllning: 1 st rödlök 1 st burk ansjovisfiléer 125 g...

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
150 g potatis kall pressad kokt
100 g smör

Fyllning:

1 st rödlök
1 st burk ansjovisfiléer 125 g
3 st hårdkokta ägg
3 st potatis kokta
2 dl crème fraîche
2 tsk kycklingfond
2 msk hackad dill
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, potatis och smör i bitar till en degboll i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kallna.

2
Fyllning: Skala och finhacka löken. Låt ansjovisfiléerna rinna av men spara 1 msk av ansjovisspadet. Hacka ansjovisen. Skala och hacka äggen. Finhacka potatisen. Blanda lök, ansjovis, ansjovisspad, ägg, potatis, crème fraiche, fond och dill. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet strax före servering.

Scroll to Top