Du behöver

Risblandning:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl arborioris
6 dl buljong av tärning
50 g smör
1 dl parmesanost riven

Fyllning:

100 g mozzarella
0.5 dl basilika hackad

Panering:

1 dl vetemjöl
1 st ägg
1 dl ströbröd eller panko

Fritering:

frityrolja eller rapsolja

Servera med:

oliver marinerade
tomater
salami
lufttorkad skinka

Gör så här

1
Risblandning: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg. Koka upp buljongen i en kastrull. Späd riset med lite buljong i taget och låt buljongen koka in i riset. Koka i ca 20 minuter.

2
Fyllning: Rör ner smör och parmesanost i riset, och låt det svalna. Lägg gärna ut riset i en form, så svalnar det snabbare. Ta en klick ris och forma den till en boll i handen. Gör en fördjupning i mitten och lägg i en bit mozzarella och lite basilika.

3
Panering: Forma riset till en boll med mozzarellan i mitten. Låt vila i 15 minuter. Rulla bollen först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd.

4
Häll oljan i en kastrull och värm oljan till 170°. Fritera några bollar i taget tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med oliver, tomater, salami och skinka.