Fiffis glutenfria kladdkaka

En helt vanlig kladdkaka går snabbt att baka och är aldrig fel. Denna blir tung och allra godast, tycker jag, när den har svalnat och fått vila i kylen så att den är helt kall. Men det går förstås också bra att äta den ljummen. Recept från Glutenfritt ? gott och enkelt av Margareta Elding-Pontén, Jure förlag.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker (270 g)
  • 5 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g glutenfritt basmjöl

Till en kaka (24 cm rund form)

Gör så här

1
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Rör bara ihop med en sked utan att vispa. Smeten blir tjock, tung och kladdig.

2
Smörj och bröa en rund form (ca 24 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i högst 35 minuter i 175º utan varmluft. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten, när den tas ut ur ugnen.

3
Låt kakan svalna i formen under en bakduk. Servera gärna med vispgrädde när kakan är helt kall.

Scroll to Top