Chokladsnittar

Du behöver Botten: 100 g smör 100 g mörk choklad 2 st ägg 2.5 dl strösocker 0.5 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 2 dl vetemjöl...

Du behöver

Botten:

100 g smör
100 g mörk choklad
2 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

Topping:

1.5 dl vispgrädde
0.5 dl kakao
0.5 dl strösocker

Garnera med:

chokladströssel

Ugn: 200°

28 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning. Vispa samman ägg och socker. Sikta i vaniljsocker, kakao, mjöl och bakpulver, och blanda ner i smörblandningen. Häll smeten i en form, 23×23 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.

2
Topping: Rör ihop grädde, kakao och socker bara så att det blandas. Låt stå i kylen i 20 minuter. Vispa till en fluffig kräm. Skär kakan i bitar och spritsa på kräm. Garnera med strössel.

Scroll to Top