Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör
- 140 g bacon
- 0.5 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 400 g tomater krossade med smak av chili
- 1 msk kalvfond
- 0.5 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk basilika hackad färsk
- salt peppar
- 1 dl riven ost
Potatismos:
800 g potatis
0.75 dl mjölk
2 msk smör
1 st äggula
Ugn: 225°
Gör så här
1
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Klipp baconet i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Tillsätt bacon och purjolök till färsen och stek tills baconet börjar få färg.
2
Strimla paprikan och blanda ner hälften i färsen tillsammans med krossade tomater, fond, vatten, tomatpuré, basilika, salt och peppar. Småkoka i 10 minuter.
3
Häll färsen i en form. Lägg på resten av paprikan och riven ost.
4
Potatismos: Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, smör och äggula. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset runt formen. Gratinera i 10 minuter.