Köttfärsgryta med pasta

Matig och lättlagad köttfärsgryta med paprika och pasta. Allt tillagas i en och samma gryta – smidigt!

4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilipeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 fond du chef-kapsel med köttsmak
  • 1 burk körsbärstomater, 400 g
  • 2 gröna paprikor
  • 200 g pasta, t ex strozzapreti
  • salt, peppar

Servera med:

turkisk yoghurt
bröd

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en stor gryta med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter.
2
Kärna ur och strimla chilin. Tillsätt chili, vatten, buljongkapsel och tomater, och koka upp.
3
Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg paprika och pasta i grytan och koka tills pastan är klar. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt och bröd.
Scroll to Top