Brownie med chokladglasyr

En riktig godiskaka med mycket chokladsmak. Servera den gärna med en klick grädde.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 2.5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 st ägg

Glasyr:

150 g mjölkchoklad
4 msk kakao
1.5 dl florsocker
100 g smör
25 g ljus choklad

Garnera med:

godisägg

Ugn: 150°

Gör så här

1
Smält smör och socker under omrörning. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en stor skål. Tillsätt smörblandningen och blanda ihop till en smet. Vispa i äggen.

2
Häll smeten i en form, 25×30, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör i kakao, florsocker och rumsvarmt smör i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stelna och skär i rutor. Garnera med godisägg.

Scroll to Top