Du behöver
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 2.5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 4 st ägg
Glasyr:
150 g mjölkchoklad
4 msk kakao
1.5 dl florsocker
100 g smör
25 g ljus choklad
Garnera med:
godisägg
Ugn: 150°
Gör så här
1
Smält smör och socker under omrörning. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en stor skål. Tillsätt smörblandningen och blanda ihop till en smet. Vispa i äggen.
2
Häll smeten i en form, 25×30, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör i kakao, florsocker och rumsvarmt smör i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stelna och skär i rutor. Garnera med godisägg.