Chokladrulltårta

En glutenfri chokladrulle med fin apelsinfyllning.

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

200 g smör
2.5 dl florsocker
4 msk apelsinmarmelad

Ugn: 225°

12 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt.

2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.

3
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lägg på en fuktig handduk. Låt kakan kallna.

4
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Blanda i apelsinmarmelad och bred ut fyllningen över bottnen. Rulla ihop från långsidan.

Scroll to Top