Du behöver
- 600 g utskuren biff
- smör till stekning
- flingsalt
- nymald peppar
- 4 schalottenlökar
- 2 morötter
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk kalvfond
- 1 ½ dl vatten
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1 ½ msk grönpeppar i lag
- 1 msk konjak, kan uteslutas
- 1 ½ dl cornichoner (små inlagda gurkor)
- hackad persilja
Gör så här
1
Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.
2
Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp.
3
Tillsätt köttet och koka under lock, ca 10 minuter. Vänd ner cornichoner. Smaka av med salt och strö över persilja. Servera med pressad potatis.