Du behöver
- 250 g grön sparris
- 0.5 st romansalladshuvud
- 75 g körsbärstomater
- 1 st schalottenlök
- 25 g babyspenat
- 2 msk svarta oliver
Dressing:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad dragon
0.5 tsk vitvinsvinäger
salt peppar
Brödkrutonger:
2 skiva fullkornsbröd italienskt
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
salt peppar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär bort och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar, 3 cm, och koka dem i saltat vatten, 1–2 minuter. Spola dem kalla i en sil.
2
Strimla salladen. Halvera tomaterna. Skala och skiva schalottenlöken. Blanda sparris, sallad, tomater, schalottenlök, spenat och oliver i en skål.
3
Dressing: Rör ihop crème fraiche, dragon, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
4
Skär bort kanterna på brödskivorna. Skär brödet i tärningar som är 1 1/2 x1 1/2 cm och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Vänd dem i olja och pressad vitlök och rosta mitt i ugnen tills de är gyllene och spröda, 10–15 minuter. Vänd runt någon gång under stektiden. Strö krutongerna över salladen.