Du behöver

Botten:

125 g smör
250 g digestivekex
50 g mandelspån rostade
1 tsk kardemummakärnor nystötta

Fyllning:

4 st gelatinblad
500 g kesella
2 dl körsbärsmarmelad
2 dl vispgrädde

Topping:

1 st gelatinblad
0.75 dl koncentrerad körsbärssaft
0.25 dl vatten
0.75 dl körsbärsmarmelad

8 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret och låt det svalna. Smula kex och mandelspån, gärna i matberedaren. Blanda i smör och kardemumma. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Låt formen stå i kylen i 1 timme.

2
Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5 minuter. Blanda Kesella och marmelad. Värm lite av blandningen i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna. Rör ner gelatinblandningen i Kesellasmeten. Vispa grädden och vänd ner. Häll fyllningen över bottnen. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kylen i ca 2 timmar.

3
Topping: Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm saft och vatten i en kastrull. Rör i gelatinet och rör tills det smält. Låt svalna i kylen till en konsistens som går att skeda över kakan.

4
Bred ett tunt lager marmelad över kakan och skeda försiktigt geléet över. Låt cheesecaken stelna i kylen i minst 2 timmar.