Du behöver

  • 25 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk salt
  • dinkelmjöl ca 18 dl siktat
  • 1 dl pumpakärnor
  • 400 g rabarber
  • 400 g fetaost

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt och mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, ca 1 timme.

2
Strö rikligt med mjöl i två jäskorgar och lägg i pumpakärnor. Skiva rabarbern. Tärna osten.

3
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i två delar. Arbeta försiktigt in rabarber och ost i degen. Lägg bröden i korgarna. Degen ska fylla korgen ungefär till hälften. Låt jäsa under bakduk, ca 45 minuter.

4
Vänd försiktigt upp de jästa bröden på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 50 minuter. Bröden ska låta ihåliga när man knackar på dem på undersidan. Låt kallna på galler under duk.