Rabarberchutney

God att servera till allt som man annars äter äppelmos till. Passar också som smaksättare i en gräddsås eller god att servera till en bit smakrik ost, gärna getost.

Du behöver

  • rabarber ca 500 g
  • 2 st rödlökar
  • 5 dl rörsocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1 st kanelstång
  • 1 dl russin gärna sultanrussin
  • 2 msk ättikssprit 12
  • 0.75 dl vatten

ca 8 dl

Gör så här

1
Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Skala och hacka löken.

2
Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter.

3
Häll upp chutneyn på rena varma burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylen. Chutneyn är färdig att äta efter någon vecka.

Scroll to Top