Glutenfria kärleksmums

Kärleksmums är en mjuk chokladkaka med god choklad- och kaffeglasyr och kokos på toppen. Här serverar vi en glutenfri version av fikafavoriten.

24 stycken

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g majsmjöl
  • 70 g mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

50 g smör
3 ½ dl florsocker
4 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

kokos

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
2
Blanda bovetemjöl, majsmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kakao, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och blanda om väl.
3
Häll upp smeten i en form, 22×32 cm. Grädda strax under mitten i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Smält smöret. Blanda ner florsocker, kallt kaffe, kakao och vaniljsocker och bred över kakan. Strö på kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor.
Scroll to Top