24 stycken
Du behöver
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 150 g smör
- 1 dl mjölk
- 100 g bovetemjöl
- 100 g majsmjöl
- 70 g mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Glasyr:
50 g smör
3 ½ dl florsocker
4 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
kokos
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
2
Blanda bovetemjöl, majsmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kakao, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och blanda om väl.
3
Häll upp smeten i en form, 22×32 cm. Grädda strax under mitten i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Smält smöret. Blanda ner florsocker, kallt kaffe, kakao och vaniljsocker och bred över kakan. Strö på kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor.