Du behöver

  • 250 g chorizokorvar färsk
  • 1 dl basilikablad
  • 1 st äggula
  • 750 g kycklingfil
  • salt peppar
  • 1 msk olivolja

Avokadosallad:

3 st avokado
0.5 st röd chilipeppar
1 st lök färsk
1 dl persiljeblad
2 msk olivolja
0.5 st citron pressad saft
salt peppar

Tomatsås:

2 msk pesto finns att köpa färdig
2 dl crème fraîche

Servera med:

färskpotatis ugnsrostad

Gör så här

1
Dra skinnet av korven och lägg innehållet i en skål. Finhacka basilikan. Blanda basilika, chorizofärs och äggula.

2
Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna och vik ut dem. Salta och peppra och fyll kycklingen med färsen. Vik ihop och fäst med tandpetare.

3
Pensla kycklingen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla kycklingen indirekt i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 70°.

4
Avokadosallad: Dela avokadon och ta ut kärnan. Klyfta avokadoköttet. Skiva chilin och löken och strö över avokadon. Hacka persiljan och blanda i. Tillsätt olja, citronsaft, salt och peppar.

5
Tomatsås: Blanda röd pesto och crème fraiche. Skiva upp kycklingen och servera med ugnsrostad potatis.