Du behöver

  • 8 st kycklingben

Chilirub:

2 tsk chilipulver
2 tsk oregano torkad
0.5 tsk kryddnejlika mald
1 tsk farinsocker
2 tsk salt

Mango- och tomatsallad:

10 cm gurka
2 st tomater
0.5 st rödlök
200 g mango fryst tinad
1 st lime pressad saft
2 msk olivolja
salt
0.5 st kruka koriander
1 dl cashewnötter rostade

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skär 2–3 snitt i varje kycklingben.

2
Chilirubb: Blanda chilipulver, oregano, mald kryddnejlika, farinsocker, salt och gnid in kycklingbenen med blandningen. Försök få in lite under skinnet också.

3
Grilla kycklingbenen runt om så de får färg. Grilla klart kyck-lingbenen indirekt, ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 70°.

4
Mango- och tomatsallad: Skär gurka och tomater i bitar. Skala och hacka löken. Blanda gurka, tomat, lök och mango. Tillsätt limesaft, olja och salt. Strö över korianderblad och nötter. Servera med bröd.