Du behöver

  • 450 g sötmandel
  • 15 st äggvitor
  • 600 g florsocker

Kräm:

10 st äggulor
6 dl vispgrädde
4.5 dl strösocker
2 tsk potatismjöl
75 g smör

Garnera med:

1 dl mandelspån rostade
3 dl vispgrädde
jordgubbar

20–25 bitar

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum i en stor skål. Blanda mandel och florsocker och vänd ner i vitorna.

2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 35 minuter. Låt kallna.

3
Kräm: Vispa ihop äggulor, grädde, socker och potatismjöl i en kastrull. Lägg i smöret och sjud under omrörning tills det tjocknar. Låt kallna. Bred krämen över bottnen.

4
Garnering: Strö över mandelspån. Garnera varje “bit” med gräddklick och en jordgubbe. Sätt i några flaggor. Servera gärna med extra grädde.