Du behöver

Jordgubbspuré:

500 g jordgubbar
0.5 dl ljust muscovadosocker

Parfait:

5 dl vispgrädde
5 st äggulor
0.5 dl strösocker
0.5 dl flädersaft koncentrerad
2 msk flytande glukos
1 st lime rivet skal

Garnering:

250 g jordgubbar
fläderblommor

Gör så här

1
Jordgubbspuré: Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Mixa jordgubbar och muscovadosocker till en puré.

2
Parfait: Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop äggulor, socker, flädersaft och glukossirap i en metallbunke över hett vattenbad, tills det blir en tjock och fluffig smet. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa äggsmeten kall över kallt vattenbad. Tillsätt limeskal. Vänd ner 3 dl jord-gubbspuré i grädden.

3
Klä insidan av en bakform, som rymmer ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Häll i glassmeten och ringla över 1 dl puré och fördela runt med en sked i smeten, så att det bildas ett mönster. Låt stå i frysen, ca 8 timmar.

4
Ta ut parfaiten ur frysen, ca 30 minuter innan servering. Vänd upp på ett serveringsfat och garnera med jordgubbar och ev fläderblommor. Ringla över resten av jordgubbspurén.