Du behöver
- 300 g choklad 55
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 600 g jordgubbar
Topping:
250 g mascarpone
250 g färskost eller kesella
2 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
Garnera med:
400 g jordgubbar
tusenskönor eller andra ätliga blommor
citronmeliss eller mynta
Ugn: 200°
Gör så här
1
Brownie: Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 33×23 cm. Bryt 300 g mörk choklad i bitar. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och choklad och rör om tills chokladen smält. Ta kastrullen från plattan. Vispa äggen lätt i en skål och blanda i chokladsmeten. Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Vänd försiktig om i smeten så att allt blandas. Hacka 300 g mörk choklad och blanda ner i smeten. Bred ut smeten i formen. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Skär jordgubbbarna i bitar och tryck ner dem lätt i chokladsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kallna på bakplåtspapperet på ett bakgaller.
2
Topping: Blanda mascarpone och färskost i en skål. Vispa grädden och vänd ner i ostblandningen tillsammans med florsocker.
3
Bred toppingen över bottnen, gärna med en palett. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar, och strö över kakan. Garnera med tusenskönor, citronmeliss eller mynta. Skär kakan i bitar vid serveringen.