Du behöver

  • 300 g choklad 55
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 600 g jordgubbar

Topping:

250 g mascarpone
250 g färskost eller kesella
2 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker

Garnera med:

400 g jordgubbar
tusenskönor eller andra ätliga blommor
citronmeliss eller mynta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Brownie: Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 33×23 cm. Bryt 300 g mörk choklad i bitar. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och choklad och rör om tills chokladen smält. Ta kastrullen från plattan. Vispa äggen lätt i en skål och blanda i chokladsmeten. Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Vänd försiktig om i smeten så att allt blandas. Hacka 300 g mörk choklad och blanda ner i smeten. Bred ut smeten i formen. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Skär jordgubbbarna i bitar och tryck ner dem lätt i chokladsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kallna på bakplåtspapperet på ett bakgaller.

2
Topping: Blanda mascarpone och färskost i en skål. Vispa grädden och vänd ner i ostblandningen tillsammans med florsocker.

3
Bred toppingen över bottnen, gärna med en palett. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar, och strö över kakan. Garnera med tusenskönor, citronmeliss eller mynta. Skär kakan i bitar vid serveringen.