Du behöver
- 6 st ark kyld filodeg
- 0.5 dl smält smör
- 1 st purjolök
- 1 msk smör
- 2 msk dill
- 3 dl prästost riven
- 2 st ansjovis + 1 msk ansjovisspad
- 3 st ägg
- 1.5 dl vispgrädde
- salt peppar
- 0.5 tsk kummin
Garnera med:
färsk timjan
Ugn: 200°
Gör så här
1
Pensla filodegsarken med smält smör och lägg ihop dem. Skär “filodegspaketet” i 12 kvadrater. Vrid de olika lagren något så att de överlap-par varandra och bildar en rundel och lägg ner dem i en smord muffinsplåt med 12 “koppar”.
2
Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt dill och rör om. Fördela purjolöken i filodegsformarna. Fördela ost och ansjovisfiléer ovanpå. Spara ansjovisspadet.
3
Vispa samman ägg, grädde och ansjovisspad i en bunke. Smaksätt med lite salt, peppar och stött kummin och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter. Låt pajerna kallna i formarna. Vid servering: Lägg upp pajerna på en bricka och garnera med timjan.