Du behöver

Botten:

200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning:

5 st gelatinblad
250 g jordgubbar
0.5 dl flädersaft koncentrerad
0.5 dl strösocker
1 st lime rivet skal och pressad saft
3 dl vispgrädde
200 g färskost

Garnera med:

250 g jordgubbar
mynta

Gör så här

1
Botten: Lägg kex och rumsvarmt smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad, och kör till en smulig massa. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen. Låt formen stå i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skölj jordgubbarna och ta bort blomfästet. Mixa jordgubbar, flädersaft, socker, limeskal och -saft. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en glasskål i mikron i 10 sekunder eller i en kastrull på spisen. Låt svalna något och blanda ner i jordgubbsmixen. Vispa grädden, men inte för hårt. Vänd ner färskost och jordgubbsmix i grädden. Häll smeten i formen och låt stå i frysen, ca 3 timmar. Lägg upp ett tårtfat och garnera med halverade jordgubbar och mynta.