Körsbärscurd

Körsbärscurden blir vackert rosa och smakar ljuvligt på rostat bröd, ett kex eller som en lyxig tårtfyllning. Så här gör du den!

2 mindre burkar

Du behöver

  • ca 200 g körsbär
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 125 g smör

Gör så här

1
Skölj och koka körsbären mjuka i ytterst lite vatten. Krossa bären mot kastrullkanten. Låt saften rinna av genom en sil, och pressa ut den sista saften.
2
Vispa äggulor, ägg och socker i en skål. Ställ skålen i ett hett vattenbad och tillsätt körsbärsaft, citronsaft och salt, och rör till krämen tjocknat, ca 15 minuter. Du behöver inte röra oavbrutet i curden och inte så fort. Rör en stund varje minut. Mot slutet när curden börjar tjockna är det viktigt att du rör sakta hela tiden.
3
Tillsätt smöret i bitar under omrörning och rör tills smöret smält. Fyll på burkar och låt svalna. Förvara i kylen.
Scroll to Top