Chilimarinerade räkor

Du behöver 500 g räkor med skal 1 st chilifrukt röd spansk 1 st vitlöksklyfta 0.5 dl olivolja 1 st lime pressad saft 2 tsk...

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st chilifrukt röd spansk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st lime pressad saft
  • 2 tsk honung
  • salt svartpeppar
  • 0.5 st baguette

Garnera med:

koriander

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i en skål.

2
Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

3
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt chili och vitlök och fräs på medelvärme under omrörning, ca 1 minut. Häll över i en skål och smaksätt med limesaft, honung, salt och peppar. Tillsätt räkorna och rör om. Låt stå svalt.

4
Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor. Fördela räkor och lite av oljan på brödskivorna. Garnera med koriander.

Scroll to Top