4 portioner
Du behöver
- 600 g pumpakött utan kärnor och skal, (butternut eller hokkaido)
- 3 msk olivolja
- 2 gula lökar
- 15 g färsk ingefära
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk curry
- 8 dl grönsaksbuljong av tärning
- 1 burk kokosmjölk, 165 ml
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- salt, peppar
Servera med:
100 g bacon
½ dl pumpakärnor
1 dl purjolök hackad
grovt bröd
Gör så här
1
Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär fruktköttet i tärningar, 2×2 cm. Skala och hacka löken grovt. Fräs pumpa och lök i en gryta med olja, 4–5 minuter.
2
Hacka ingefära och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med curry. Tillsätt buljong och koka tills pumpaköttet är mjukt, ca 8 minuter. Tillsätt kokosmjölk. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
3
Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Rosta pumpakärnorna tills de poppar.
4
Servera soppan med ett par skivor bacon, pumpakärnor och purjolök och grovt bröd.