Du behöver
- 3 st bröd 75 g
- 2.5 dl buljong av
- 250 g lök
- smör eller rapsolja
- 350 g champinjoner
- 1 st vitlöksklyfta
- 100 g hasselnötter
- 2 tsk färsk timjan
- 3 st ägg
- salt peppar
Servera med:
sallad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Dela brödet i mindre bitar. Lägg det i en skål och häll på buljong eller mjölk. Skala och hacka löken. Fräs den i smör utan att den får färg. Hacka svampen och fräs den med löken.
2
Tillsätt pressad vitlök, grovt hackade nötter och timjan. Fräs 6–8 minuter tills vätskan kokat in. Rör i ägg, salt och peppar.
3
Häll massan i en smord form klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 1 timme. Servera patén varm eller kall med sallad.