Du behöver

  • 3 st bröd 75 g
  • 2.5 dl buljong av
  • 250 g lök
  • smör eller rapsolja
  • 350 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g hasselnötter
  • 2 tsk färsk timjan
  • 3 st ägg
  • salt peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Dela brödet i ­mindre bitar. Lägg det i en skål och häll på buljong eller mjölk. Skala och hacka löken. Fräs den i smör utan att den får färg. Hacka svampen och fräs den med löken.

2
Tillsätt pressad vitlök, grovt ­hackade nötter och timjan. Fräs 6–8 ­minuter tills vätskan kokat in. Rör i ägg, salt och ­peppar.

3
Häll massan i en smord form klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 1 timme. Servera ­patén varm eller kall med sallad.