Du behöver
- 125 g smör
- 100 g mandelmassa
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl kesella
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vanilj
- 1.5 tsk kanel
- 2 st äpplen
- 25 g mandelspån
- 1.5 msk pärlsocker
Ugn: 175°
8–10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kanel. Vispa ner mjöl och smör.
3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker.
4
Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.