Du behöver

  • 125 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl kesella
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanilj
  • 1.5 tsk kanel
  • 2 st äpplen
  • 25 g mandelspån
  • 1.5 msk pärlsocker

Ugn: 175°

8–10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kanel. Vispa ner mjöl och smör.

3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker.

4
Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.