Du behöver

  • 1 dl trattkantareller torkade
  • 3.5 dl lantbrödsmjöl mörkt
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 tsk havssalt
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37

Garnera med:

olivolja eller rapsolja
1 msk rosmarin hackad
1 msk timjan hackad
2 tsk flingsalt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mixa eller mortla trattkantarellerna till smulor. Blanda med lantbrödsmjöl, vetemjöl, salt, olja, smulad jäst och vatten till en ganska lös och smidig deg.

2
Arbeta degen, ca 15 minuter för hand och 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i bunken i 30 minuter.

3
Arbeta ihop degen i bunken. Häll upp den på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25×35 cm. Olja händerna och tryck ut degen i pannan. Låt degen jäsa 20 minuter. Ringla över olja och tryck med fingret små gropar jämnt fördelade över degen. Strö över rosmarin, timjan och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 10 minuter.

4
Grädda brödet i nedre delen av ugnen,

5
ca 25 minuter. Ringla över olja och strö över mer rosmarin och timjan. Låt brödet svalna på galler. Skär brödet i bitar.