Du behöver
- 0.5 st savojkål
- 1 st aubergine liten
- 1 st paprika gul
- 1 msk olivolja
- 3 st tomater
- 0.5 st gurka
- 1 msk pressad citron
- salt peppar
Dressing:
1.5 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
Garnera med:
mynta citronklyfta
Gör så här
1
Strimla kålen mycket fint och förväll den i en minut i saltat vatten. Låt den rinna av i en sil.
2
Skär aubergine och paprika i tärningar, 1×1 cm. Fräs tärningarna i olja i stekpanna 3–4 minuter. Låt svalna.
3
Skär tomaterna i mindre bitar. Tärna gurkan. Blanda kål, tomater och gurka på ett fat. Lägg på aubergine och paprika. Droppa över citronsaft och krydda med salt och peppar.
4
Blanda samman dressingen och ringla över salladen. Garnera med mynta och citronklyftor. Lägg upp salladen i en skål eller som här i fina kaffekoppar. Servera salladen med vitlöksbröd med ost.