Du behöver

  • 0.5 st savojkål
  • 1 st aubergine liten
  • 1 st paprika gul
  • 1 msk olivolja
  • 3 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 msk pressad citron
  • salt peppar

Dressing:

1.5 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk flytande honung

Garnera med:

mynta citronklyfta

Gör så här

1
Strimla kålen mycket fint och förväll den i en minut i saltat vatten. Låt den rinna av i en sil.

2
Skär aubergine och paprika i tärningar, 1×1 cm. Fräs tärningarna i olja i stekpanna 3–4 minuter. Låt svalna.

3
Skär tomaterna i mindre bitar. Tärna gurkan. Blanda kål, ­tomater och gurka på ett fat. Lägg på aubergine och paprika. Droppa över citronsaft och krydda med salt och peppar.

4
Blanda samman ­dressingen och ringla över salladen. Garnera med mynta och citronklyftor. Lägg upp ­salladen i en skål eller som här i fina kaffekoppar. Servera salladen med vitlöksbröd med ost.