Du behöver
- 14 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g smör
- 6 dl vatten varmt
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tärna smöret och lägg i. Tillsätt vattnet och arbeta i maskin till en kladdig deg.
2
Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen ett par minuter tills den är smidig. Lägg tillbaka i skålen och lägg på en fuktig handduk. Låt degen vila i 30 minuter.
3
Ta upp degen på bakbord och dela i två bitar. Låt den ena ligga kvar under fuktig handduk. Dela den andra i 8 bitar och rulla bollar.
4
Kavla ut till rundlar, 20 cm i diameter. Låt vila i 10 minuter. Stek dem i torr stekpanna, 30 sekunder per sida.
5
Gör likadant med resten av degen. Ät dem nystekta eller värm dem i ugnen i 100°.