Du behöver
- 500 g laxfilé i 1 cm tjocka skivor
- 12 st träspett
- 1 dl teriyakisås eller soja
- 1 msk rapsolja
Jordnötssås:
1 dl kokosmjölk
1 dl jordnötssmör
2 tsk strösocker
1 tsk currypasta eller curry
2 msk fisksås eller soja
2 msk limesaft eller citronsaft
Servera med:
jasminris sweet chilisås, sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda samman teriyakisås och olja. Lägg i laxen och marinera i 5 minuter. Trä upp laxen på spetten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och tillaga högt upp i ugnen i 10 minuter.
2
Jordnötssås: Koka upp kokosmjölk, jordnötssmör, currypasta, fisksås och limesaft i en gryta. Servera såsen till spetten tillsammans med ris, sweet chilisås och sallad.