Du behöver
- 200 g oxkött t ex bog
- 4 dl vatten
- 1 st gul lök
- 1 st lagerblad
- 3 st pepparkorn
- 300 g potatis gärna mjölig
- 1 st morot
- 100 g rotselleri
- 2 st palsternackor
- salt peppar
- 2 msk gräslök
- kaffefilter
- bomullssnöre
Servera med:
rödbetor rågbröd
Gör så här
1
Lägg köttärningarna i en gryta och täck med vatten. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan. Lägg lagerblad och pepparkorn i kaffefilter och knyt om med snöre. Lägg ner i grytan.
2
Koka köttet under lock i 45 minuter. Ta bort skummet ett par gånger.
3
Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg ner i grytan och koka i 15 minuter. Skala och tärna morot, rotselleri och palsternackor och lägg ner i grytan. Koka under lock i 30 minuter tills allt är mjukt. Potatisen ska gärna koka sönder lite och reda av grytan. Ta upp kryddpåsen och smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök. Servera med rödbetor och rågbröd.