Du behöver

  • 550 g lammfärs
  • 1 st lök liten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 1.5 tsk timjan
  • 1.5 tsk rosmarin
  • 1 st potatis ca 100 g
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 4 skiva getost ca 200 g
  • 2 tsk olivolja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek löken i smör. Blanda i vitlök och örter mot slutet. Låt kallna.

2
Skala och riv potatisen grovt. Blanda färs, lökfräs, potatis, ägg, salt och peppar.

3
Forma färsen till 4 biffar. Stek dem runtom i smör, ca 5 minuter på varje sida.

4
Flytta över biffarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje. Droppa på olivolja.

5
Gratinera i övre delen av ugnen, ca 7 minuter. Ta ut biffarna och toppa med lite av rödlöksmarmeladen. Servera resten av marmeladen till.