Du behöver
- 550 g lammfärs
- 1 st lök liten
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 1.5 tsk timjan
- 1.5 tsk rosmarin
- 1 st potatis ca 100 g
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 4 skiva getost ca 200 g
- 2 tsk olivolja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek löken i smör. Blanda i vitlök och örter mot slutet. Låt kallna.
2
Skala och riv potatisen grovt. Blanda färs, lökfräs, potatis, ägg, salt och peppar.
3
Forma färsen till 4 biffar. Stek dem runtom i smör, ca 5 minuter på varje sida.
4
Flytta över biffarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje. Droppa på olivolja.
5
Gratinera i övre delen av ugnen, ca 7 minuter. Ta ut biffarna och toppa med lite av rödlöksmarmeladen. Servera resten av marmeladen till.