Du behöver
- 400 g nötfärs
- 2 st chorizo 200 g
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st röda paprikor
- olivolja
- 1 tsk spiskummin mald
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st tomater 500 g
- 2 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 1 st burk stora vita bönor 400 g
- 0.5 tsk sambal oelek
- flingsalt
- 1 st koriander kruka hackad
Gör så här
1
Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar.
2
Bryn färs, korv, lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt spiskummin och paprikapulver fräsa med mot slutet.
3
Tillsätt tomater, fond och vatten. Koka under lock cirka 20 minuter.
4
Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i bönor och sambal oelek och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och strö över koriander.