Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st morot
- 2 st stjälkar selleri
- 1 skiva rökt sidfläsk
- smör
- 2 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 2 dl rödvin
- 2 tsk kinesisk soja
- 2 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- smålök ca 200 g
- champinjoner ca 200 g små
- flingsalt
- nymald peppar
Gör så här
1
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Strimla sellerin och skär fläsket i fina tärningar.
2
Fräs grönsaker och fläsk i en gryta med smör. Tillsätt köttfärsen och stek den smulig.
3
Tillsätt vatten, fond, vin, soja och kryddor. Koka såsen under lock, ca 30 minuter.
4
Skala löken. Bryn lök och champinjoner i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och champinjonerna i grytan. Koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.