Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 skiva rökt sidfläsk
  • smör
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl rödvin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • smålök ca 200 g
  • champinjoner ca 200 g små
  • flingsalt
  • nymald peppar

Gör så här

1
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Strimla sellerin och skär fläsket i fina tärningar.

2
Fräs grönsaker och fläsk i en gryta med smör. Tillsätt köttfärsen och stek den smulig.

3
Tillsätt vatten, fond, vin, soja och kryddor. Koka såsen under lock, ca 30 minuter.

4
Skala löken. Bryn lök och champinjoner i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och champinjonerna i grytan. Koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.