Du behöver
- 4 st squash eller 2 stora
- 0.5 tsk salt
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st tomater från burk går bra
- 250 g köttfärs
- 1 st ägg
- 0.5 dl havregryn
- 4 msk parmesanost riven
- 2 msk hackad persilja
- salt peppar
Garnera med:
2 st körsbärstomater
Servera med:
potatis sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Dela squashen på längden och gröp ur kärnorna. Strö salt på squashen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka tomaterna.
2
Blanda färsen med lök, vitlök, tomathack, ägg, havregryn, parmesan, persilja, salt och peppar.
3
Torka av saltet från squashen och fördela färsen på halvorna. Skär körsbärstomaterna i klyftor och lägg ovanpå färsen. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med ugnsbakad potatis och sallad.