Fylld squash

Tips! Gör dubbel sats färs och gör köttbullar av den och koka dem i tomatsås.

Du behöver

  • 4 st squash eller 2 stora
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st tomater från burk går bra
  • 250 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl havregryn
  • 4 msk parmesanost riven
  • 2 msk hackad persilja
  • salt peppar

Garnera med:

2 st körsbärstomater

Servera med:

potatis sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela squashen på längden och gröp ur kärnorna. Strö salt på squashen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka tomaterna.

2
Blanda färsen med lök, vitlök, tomathack, ägg, havregryn, parmesan, persilja, salt och peppar.

3
Torka av saltet från squashen och fördela färsen på halvorna. Skär körsbärstomaterna i klyftor och lägg ovanpå färsen. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med ugnsbakad potatis och sallad.

Scroll to Top