Kanelparfait med lingonkolasås

Frysta lingon med ­tjinuskisås är en klassiker. Här har jag ­istället valt att blanda lingonen i kolasåsen, en härlig kontrast mellan det söta och syrliga. Till den varma såsen passar en len och krämig kanelparfait perfekt.

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel mald
  • 2 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Vispa äggulor, ­florsocker, vaniljsocker och kanel pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden.

2
Blanda försiktigt ner grädden i kanel­smeten. Vänd sist ner äggvitorna.

3
Klä en form med platsfolie. Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.

4
Ta ut parfaiten i god tid före servering och servera med den varma såsen.

Scroll to Top