Du behöver

Botten:

250 g digestivekex
100 g smält smör
1 msk kanel malen

Fyllning:

3 st ägg
0.5 dl strösocker
200 g philadelphiaost färskost
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljsocker
1 dl rårörda lingon

Gelé:

1 st gelatinblad
1 dl koncentrerad lingondricka
0.75 dl rårörda lingon

Ugn: 175°

8-10 bitar

Gör så här

1
Botten: Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.Förgrädda bottnen mitt i ugnen i 5 minuter.

2
Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. ­Vispa i färskost, crème fraiche, vaniljsocker och lingon. Häll fyllningen i formen.

3
Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter. Fyllningen ska ha “stannat” men fortfarande vara lite lös i mitten. Låt ­kakan kallna.

4
Gelé: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm lingondrickan och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinet smälta i lingondrickan. Låt ­gelén svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över kakan.

5
Bred ett tunt lager sylt över kakan. Skeda gelén över. Ställ cheesecaken i kylen, gärna över natten.